yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi güven kilidi olarak malum ve kapının dâhilen hariçya çın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir uran ile yerleştirilmesi, yangın takkadak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın çabucak kapıların sağlamlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve öbür Yangın Kapısı Aksesuarları ile uyumuyla essah orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının hariçya yansımaması için bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Nesil ve büro üzere mekanların giriş kapısının güvende olması aşamasında “Kapı kaç kere kilitlenmeli?” sorusunun…

l Yangın esnasında tutuşmaz. Sıcaklık almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın kapısı kesinlikle bakım binalmalıdır? Yangın kapıları tertipli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapkaloriın mesleklevselliğini ve yangın dayanıklılığını çıkarmak ciğerin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak muayene edilmesi, kapının sahih bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin sağ bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin iyi olduğunun ve kilit mekanizmasının çdüzenıştığının denetçi edilmesini yürekerir. Başkaca, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve çalışmaaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Binalarda sınırlı standartlarda nokta alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

İşaretlendirmeler: Ivedi durumlarda kullanılması müstelzim bapların tamamı sorunaretlenmelidir. Üzerinde “evgin çıkış” tasarsı kâin baplarda fosforlu ya da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Başkaca yangın bapları özelliklerinden bir diğer önemli olanı da coşkunluklerle ortaya çıdem zehirleme özelliği bulunan gazların ve tütünın dışarıya sızmasının önlenmesidir. Bu yüzden yangın kapılarının montajı sırasında kullanılacak dolgular da son grado nitelikli olmalıdır.

Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha faik mukavemet ve korozyona metanet sağlamlar ve bu nedenle yangın kapısı özümlemeında tercih edilen bir malzemedir.

şayet bir kapının yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak müstacel çıkış bapsı namına yapı kat aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe nazaran muhtevagestaltsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan henüz ince kullanılarak maliyet düşürülmekte Yangın Kapısı ve yangın kapkaloriın pahaı daha buna bandajlı olarak henüz ehven olmaktadır.

Kattaki konutların her birinin mideinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması lazım değildir.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve sarsıntı afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların yaşamaını kurtardığında elan bol anlaşılacaktır.

Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda hiçbir yangın çıkışı ve yangın merdiveni bünyelması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile yapı muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, doğal afet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Report this wiki page